• Home
  • /
  • Het Parlement van Marijn & Niek

Het Parlement van Marijn & Niek

Parlement van Engeland, Leeuwarden:

Let op: per begin juni 2020 zijn onze activiteiten Bed & Breakfast Hogerhuis & verhuur Studio Lagerhuis ivm corona vervroegd beeindigd. Tot eind september 2020 zetten we op deze locatie ons beider ambachtsatelier nog voort.

Wie zijn ‘we’:

Marijn Duvergé: geboren in Leiden, op 5 jarige leeftijd verhuisd naar Leeuwarden. Beroepsopleiding in Schoonhoven als goudsmid. Teruggekeerd naar Friesland in 2011. Woonachtig in Leeuwarden sinds oktober 2012. Werkzaam bij Provincie Fryslân (parttime) en als zelfstandig goudsmid vanuit Parlement van Engeland.

Niek Donker: geboren en opgegroeid in Zwolle, opgeleid als journalist in Utrecht. Woont in Friesland sinds 1998, vanaf 2012 met Marijn in Leeuwarden. Werkt als (en dus in te huren) als zelfstandig tekstschrijver en journalist vanuit Parlement van Engeland. Blogger op niekdonker.nl

Op deze fraaie binnenstadslocatie bedachten we vijhf jaar gelden ons bedrijf Parlement van Engeland, genoemd naar dit woonhuis. Een mooie plek om te wonen, te leven, te werken en te genieten van en in hartje binnenstad Leeuwarden. De voordeur van het Parlement mag zich in grote belangstelling verheugen, door de combinatie van naam en ornamenten. Maar dat is alleen de buitenkant, want het Parlement is bovenal ons woonhuis, ons atelier voor ambachten, een plek voor vrienden en (tot juni 2020) was het ook gastvrij logement voor gasten.

Niek en Marijn: leven, wonen en werken in de binnenstad van Leeuwarden

Vaak gefotografeerd, de deur van ons Parlement…..
Parlement van Engeland vof
Adres: Weerd 19, 8911 HL Leeuwarden, 058 – 289 69 54, info@parlementvanengeland.nl
Back to Top