Over onze BenB

Over onze BenB

Ons “Parlement van Engeland” aan de Weerd betekent leven, wonen & werken in de monumentale binnenstad van Leeuwarden. Ons Parlement bestaat uit:

Logement:

Onze Bed & Breakfast-kamer heet Hogerhuis: een royale B&B kamer voor twee personen op de tweede verdieping van het Parlement, voorzien van een naast de kamer gelegen eigen luxe badkamer. Onze gasten ontbijten in onze tuinkamer op de begane grond. Ontbijten betekent bij ons een goed en altijd vers gemaakt ontbijt.

Onze self supporting stadsstudio het Lagerhuis ligt achter het Parlement: een comfortabele studio voor twee personen met eigen opgang, voorzien van badkamer/toilet op begane grond, en 1-kamer- studio op de verdieping v.v. keuken, eettafel, comfortabel bed en zitgelegenheid.

Wilt u ook boeken? Check de agenda!

Sociëteit:

In onze sociëteit organiseren we kleinschalige bijeenkomsten, workshops, taaltrainingen, lezingen, gesprekken en presentaties op maatschappelijk, cultureel, muzikaal en culinair gebied. De sociëteit is ook te huur voor een dag of dagdeel.

Ambachten:

Marijn heeft haar eigen atelier in huis. Als goudsmid, opgeleid in Schoonhoven, maakt ze onder meer kettingen, sieraden, armbanden en tassen; ook voor reparaties kunt u bij haar terecht.

Niek werkt vanuit huis als journalist en tekstschrijver voor onder meer NDC mediagroep. Eerder schreef hij Kleine Kerkstraat, 150 jaar handel en wandel in de Leukste Winkelstraat (uitgeverij Wijdemeer); op dit moment werkt hij o.a. aan een boek over het Leeuwarder Beursgebouw in opdracht van Rijksuniversiteit Groningen /Campus Fryslân.

Benieuwd naar de historie van ons Parlement? Lees het verhaal!

Informatie, boekingen en reserveringen Parlement van Engeland:

Algemeen: 058 -289 69 54 / Niek: 06 – 1962 3489

 

Logement in de binnenstad: B en B Hogerhuis & stadsstudio Lagerhuis
Parlement van Engeland, bed & breakfast, Weerd 19, 8911 HL Leeuwarden
Back to Top