Over ons

Over ons

“Parlement van Engeland” : leven, wonen & werken in de monumentale binnenstad van Leeuwarden:

  • kleinschalig logement (met één kamer klassieke bed & breakfast & een self supporting stadsstudio);
  • woonhuis met de tuinkamer als sociëteit;
  • de ambachtsateliers van Marijn Duvergé (goudsmid) en Niek Donker (journalist en tekstschrijver).

Logement:

Onze Bed & Breakfast heet het Hogerhuis: een royale B&B kamer voor twee personen op de tweede verdieping van het Parlement, voorzien van een naast de kamer gelegen eigen luxe badkamer. Onze gasten ontbijten in onze tuinkamer op de begane grond. Ontbijten betekent bij ons een goed en altijd vers ontbijt.

Onze self supporting stadsstudio het Lagerhuis ligt achter het Parlement: comfortabel studio voor twee personen met eigen opgang, voorzien van badkamer/toilet op begane grond, en 1-kamer- studio op de verdieping v.v. keuken, eettafel, comfortabel bed en zitgelegenheid.

Sociëteit:

In onze sociëteit organiseren we kleinschalige bijeenkomsten, workshops, taaltrainingen, lezingen, gesprekken en presentaties op maatschappelijk, cultureel, muzikaal en culinair gebied. De sociëteit is ook te huur voor een dag of dagdeel.

Ambachten:

Marijn heeft haar eigen atelier in huis. Als goudsmid maakt ze onder meer kettingen, sieraden, armbanden en tassen; ook voor reparaties kunt u bij haar terecht.

Niek werkt vanuit huis als journalist en tekstschrijver voor onder meer NDC mediagroep. Eerder schreef hij Kleine Kerkstraat, 150 jaar handel en wandel in de Leukste Winkelstraat (uitgeverij Wijdemeer).

Benieuwd naar de historie van ons Parlement? Lees het verhaal!

Informatie, boekingen en reserveringen Parlement van Engeland:

Algemeen: 058 -289 69 54 / Niek: 06 – 1962 3489

 

Back to Top