• Home
  • /
  • Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018: LF2018

Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018: LF2018

Parlement van Engeland omarmt Culturele Hoofdstad LF2018. Niek & Marijn zijn er op verschillende manieren mee verbonden. Het brengt Leeuwarden en Friesland een extra stimulans en biedt ons en u een ruime blik op culturele ontwikkelingen, initiatieven en machtig mooie producties van groot tot klein. Een jaar om van te genieten: @LF2018.

Onze bed & breakfast heeft onder meer in februari dit jaar de Vlaamse schrijver Erik Vlaminck namens Explore the North gehuisvest om zijn bijzondere verhaal te schrijven over Leeuwarden. Niek is onder meer betrokken bij het culturele varende erfgoedproject Hout-Vaert (19 t/m 22 juli van Dokkum naar Leeuwarden, Grouw en IJlst) en tevens via Museumhaven Leeuwarden bij het grootste publieksevenement van 2018, Royal de Luxe (17, 18 en 19 augustus in Leeuwarden). Het is ook een gelukje natuurlijk om in de Culturele Hoofdstad te wonen en er op allerlei momenten van te kunnen genieten. Escher, Lost in the Greenhouse, Wereldburgers van de Voorstreek, Lan fan Taal, Fries Straat Festival, Oranjewoud Festival, Welcome to the Village, Sense of Place, Stormruiter, Explore the North…en zo kunnen we nog een heel jaar lang doorgaan.

Onze bed & breakfast en onze studio liggen in het hart van de Culturele Hoofdstad, te midden van Fries Museum en Keramiek Museum, het Natuurmuseum Fryslân, de vele kleinere initiatieven als die van de honderden blokpanelen aan de Westerkade, afijn, u zit er bij Parlement van Engeland middenin. Kom genieten, ontdek de stad Leeuwarden en Friesland!

Voor alle informatie over Culturele Hoofdstad kijkt u op Friesland.nl

 

Parlement van Engeland, B&B, Weerd 19, 8911 HL Leeuwarden

 

Back to Top